Novinka Aktualizováno 12. 3. 2024

Zúčastnili jsme se soutěže Autoopravář Junior 2024

2 minuty čtení
Zúčastnili jsme se soutěže Autoopravář Junior 2024

Autoopravář Junior je středoškolská soutěž pro žáky autooborů Automechanik, Karosář, Autotronik a Autolakýrník. Role zkoušejících se v tomto krajském kole za skupinu Auto Průhonice ujali Martin Augustín a Miroslav Kučera z průhonické pobočky. Na jednom z patnácti stanovišť zkoušeli soutěžící na téma "Tlumiče" a nutno podotknout, že studenti byli velmi dobře připraveni. Celkem jich předposlední únorový čtvrtek soutěžilo v prostorách Porsche Trainning Centra nedaleko Pražského okruhu hned patnáct.

Jakožto partneři soutěže jsme pak samozřejmě poskytli také ceny pro vítěze. Ti postoupili do celostátního kola, které se uskuteční 2.–4. dubna v Kosmonosech, a my jim gratulujeme. Podle pořadatelů soutěže je postup do celostátního kola či rovnou vítězství v něm skvělou startovací pozicí do profesního života. Dobré umístění v této prestižní soutěži uvedené v životopise uchazeče podle nich výrazně zlepšuje možnosti uplatnění na trhu práce.

Soutěž Autoopravář Junior je určena pro žáky posledních ročníků učebních oborů, kteří nemají dokončeno žádné předchozí vzdělání zakončené maturitní nebo závěrečnou zkouškou a kteří v době konání finále soutěže nedovrší věk 21 let a více. Hlavním cílem soutěže je motivace žáků středních škol s výukou autooborů a také rozvoj spolupráce mezi budoucími zaměstnavateli a středními školami.